Twizy Contest 2019

Echipa Universității Transilvania din Brașov care a reprezentat  România la concursul “Twizy Contest 2019” a obținut premiul pentru cel mai bun prototip.

Universitatea Transilvania din Brașov anunță un alt rezultat remarcabil al studenților braşoveni. Echipa formată din 6 studenți (2 doctoranzi și 4 masteranzi)  de la Facultatea de Inginerie Mecanică, coordonată de profesorul Horia Abăităncei, a obținut vineri, 5 octombrie 2019, în finala mondială a concursului “Twizy Contest 2019” organizat de Grupul Renault, premiul pentru cel mai bun prototip.  Prototipul realizat de studenții brașoveni constă într-un autovehicul cu manevrabilitate optimizată (Maneuverability gaining system - MGS), care pe lângă funcțiile clasice de deplasare, prezintă 10 funcții suplimentare în toate direcțiile posibile: deplasare cu rază de virare redusă, deplasare în diagonală, rotație pe loc etc.

Universitatea Transilvania a participat la etapa națională desfășurată în noiembrie 2018 a concursului TwizyContest cu trei echipe. Echipa câștigătoare s-a calificat la faza internațională care a avut loc la Paris pe 5 octombrie 2019, la sediul centrului de cercetare Renault - Techno Center Renault. Studenții brașoveni au concurat cu echipe din Franța, Rusia, Turcia, Coreea de Sud și Brazilia.

Conform regulamentului, Renault Technologie Roumanie a pus la dispoziția echipei câștigătoare autovehiculul Renault Twizy iar Universitatea a susținut financiar implementarea ideii tehnice și finalizarea prototipului. Concursul a constat în prezentarea prototipului în fata juriului: soluția generală, soluția tehnică cu demonstrarea funcționalității prototipului. Prototipul realizat de studenții brașoveni și-a dovedit funcționalitatea perfectă în fața juriului și a asistenței.