Chamber Jazz@Universitatea Transilvania

31 octombrie 2019, ora 19.00

Joi, 31 octombrie, de la ora 19:00, în deschiderea celei de-a patra stagiuni, Chamber Jazz@Universitatea Transilvania prezintă două personalități unice ale jazzului într-un duet excepțional.
Dan Tepfer este unul dintre pianiștii ale căror nume par să fie pe buzele tuturor. Dobândind celebritatea în urma colaborării cu Lee Konitz, Dan Tepfer continuă să exceleze în arta improvizației, iar apetitul lui pentru inovație nu cunoaște limite. Aventuroasă și elegantă, muzica lui, care îmbină jazzul și muzica clasică, este rezultatul unei intuiții fără cusur combinate cu o creativitate deosebită, descriind un nou manifest personal în fiecare etapă din cariera muzicianului.

Leon Parker este unul dintre cei mai interesanți bateriști de jazz ai momentului, cunoscut pentru folosirea unui set minimalist de instrumente de percuție. A apărut în concerte și înregistrări alături de Dewey Redman și David Sanchez, iar în anii '90 a făcut parte din Jacky Terrasson Trio. Albumele lui au apărut la casele de discuri Epicure și Columbia.