Servicii informatice pentru studenți

Am pregătit mai multe servicii IT personalizate ca să-ți facem viața de student cât mai ușoară.

Următoarele servicii informatice pot fi accesate folosind datele contului instituțional (username de forma prenume.nume@student.unitbv.ro și parola).

1. E-learning
Este platforma în cadrul căreia se vor desfășura activitățile didactice online. Ghidul e-learning pentru studenți cuprinde informații privind utilizarea resurselor platformei. 

2. Cont e-mail institutional
Adresa de e-mail instituțională vă permite să vă identificați ca membri ai comunității academice, să comunicați cu colegii și cadrele didactice și să primiți informații despre activitățile din campus. 
Pe Intranet, la secțiunea Servicii IT--> Liste e-mail grupe studenti găsiți lista grupelor ce vă permite să transmiteți un mesaj tuturor colegilor din grupa voastră. 

3. Intranet
Intranetul este o platformă web unde va puteți accesa situația școlară (note, lista de cursuri, evidența taxelor etc.), vă puteți înscrie în programele interne ale universității (de exemplu, Azure Dev Tools for Teaching, Serviciul in folosul UNITBV) și accesa alte resurse dedicate (Cantină și cămin, înscriere Sport, cazare).

4. Aplicația Student@UniTBv>
Aplicația pentru mobil, disponibila in Google Play, permite accesul rapid și primirea de notificări privind aspectele de zi cu zi ale vieții de student: orar, programarea examenelor, note, harta corpurilor de clădire, plata online a taxelor, meniu cantina, știri și evenimente etc.
Aplicația este dezvoltată de 
Grupul TSG, format din studenți ai universității.

5. Rețeaua Campus Wi-Fi UNITBV
Este disponibila în toate corpurile universității (cu excepția etajului II, corp T, încă în lucru), inclusiv în căminele studențești
Pentru ca rețeua să functioneze optim în cămine, este necesară oprirea acces-point-urilor personale (aflate în multe camere de cămin).

6. Reteau Eduroam
Eduroam (education roaming) este un serviciu securizat de roaming disponibil la nivel mondial, dezvoltat pentru comunitatea academica. 
Serviciul permite accesul la Internet, folosind credentialele din universitatea de origine (username si parola) atunci cand va aflati în vizita la alte institutii care au aderat la acest serviciu.

7. Acces la distanta (de acasa) la baze de date cu articole științifice prin programul Anelis+ Mobil (ISI Web of Science/Clarivate Analitycs, Scopus, IEEE/IEL Electronic Library, Proquest Central, ScienceDirect, Cabi).
La urmatorul link este disponibil un ghid pentru crearea contului, cu mențiunea că nu mai este necesar ca prima autentificare să se realizeze din rețeaua (IP-ul) universității. 
https://drive.unitbv.ro/s/ZDdwCBn58ddBDmZ

8. Gestionarea parolei: selfpasswd.unitbv.ro 
Cu această aplicație puteți să vă modificați parola contului instituțional. În caz că ați uitat-o, o puteți recupera singuri prin contul de email privat asociat.

9. Sesizări IT: ticket.unitbv.ro
Dacă aveți nevoie de sprijin pentru utilizarea serviciilor IT, puteți contacta BIT (Biroul IT) prin aplicația de gestiune a sesizărilor aflată la adresa ticket.unitbv.ro