"Cred că muzica este prin ea insăşi o vindecare. Este o explozivă expresie a umanităţii. Este ceva care ne atinge pe toţi. Indiferent de cultura, toată lumea iubeşte muzica."
Billy Joel

Centrul Muzical, înființat în 2015 în cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, reprezintă un centru de performanţă, o extensie culturală și artistică a Universității, având ca obiective promovarea culturii muzicale şi a educației artistice atât a comunităţii academice, cât şi a publicului brașovean. În fiecare an, Centrul Muzical organizează evenimente artistice ce reunesc nume cunoscute ale scenei româneşti şi internaţionale şi se desfăşoară la Aula Sergiu T. Chiriacescu. Printre acestea enumerăm concertele şi recitalurile incluse în Stagiunea de Concerte, Festivalul studenţesc al Muzicii de Cameră Brassovia, Gala de Operă şi Festivalul Muzicii Baroce.

Momentele muzicale gravitează în jurul pianului de concert Steinway & Sons, al celei mai moderne orgi digitale din ţară sau al clavecinului Neupert “Blanchet,” noile achiziţii ale Universităţii Transilvania din Braşov. Activitatea de promovare a muzicii de calitate se regăseşte şi în concertele susţinute în spaţii neconvenţionale, concertele umanitare şi evenimentele mixte concepute în vederea promovării artei expresive, de la vizual la cuvântul scris.

Proiectele lansate de Centrul Muzical începând cu anul 2017, ce includ Braşoveanul Meloman şi Dincolo de partitură, îşi propun aducerea publicului braşovean mai aproape de muzică, de înţelegerea şi cunoaşterea ei, punând accent pe susţinerea valorii în ceea ce priveşte interpretarea şi creaţia muzicală.

Acest standard valoric a fost recunoscut de către Consorțiul Cultural Corona care i-a decernat Centrului Muzical premiul Concertul Anului 2016 pentru evenimentul It’s a long way to Transylvania - invitaţi Norbert Dataeye şi Jubilee Jazz and Blues Band.