"Muzica este poezia aerului."

Paul Richter

maxresdefault

Festivalul studenţesc al muzicii de cameră Brassovia

Festivalul studenţesc al muzicii de cameră Brassovia este eveniment anual pregătit de Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, intenţia organizatorilor fiind de a promova formaţiile camerale ale studenţilor din ţară şi de a facilita publicului braşovean descoperirea frumuseţii muzicii de cameră. Până acum au concertat la Braşov studenţi de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca, Universitatea de Arte Iaşi, Universitatea de Vest Timişoara şi Universitatea Transilvania din Braşov.

Orga clasică vs. Instrumentele digitale

Acest festival se axează pe  dezvoltarea instrumentelor digitale de ultimă generație, reprezentate de orga digitală din Aula Universității Transilvania și impactul asupra pedagogiei ca și interpretării muzicii de orgă şi  include conferinţe, simpozioane şi concerte.  Participanţii sunt artişti din ţară şi de peste hotare, organişti valoroşi, dar şi colaboratori  care au implementat orga digitală din Aula UT sau au acordat orga Bisericii Negre din Brașov.

orga biserica neagra
london1

Gala de Operă

Gala de Operă este un eveniment ce reuneşte pe scena Aulei Sergiu T. Chiriacescu studenţi ai centrelor universitare de muzică din ţară. Publicul braşovean este privilegiat să asculte celebre  arii de operă în interpretările celor mai valoroşi studenţi dedicaţi artei vocale. Acest eveniment  se vrea a fi un regal de muzică, o gală naţională studenţească de operă, o rampă de lansare pentru viitori interpreţi ai marilor scene ale lumii.

Dinu Lipatti - J. S. Bach: Concertul pentru pian în re minor, BWV 1052