Transilvania Game Jam 2020

3-5 aprilie 2020, Institutul de Cercetare-Dezvolare al Universității Transilvania din Brașov,  L 6.

Prima ediție a evenimentului Transilvania Game Jam a avut un mare succes în anul 2019, astfel că în luna aprilie a acestui an va avea loc la Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov cea de-a doua ediție a evenimentului concurs.

În cadrul competiției ce se va desfășura pe parcursul a 48 de ore, începând cu data de vineri, 3 aprilie, ora 17:00 și finalizându-se duminică, 5 aprilie, la ora 19:00, peste 60 de participanți împărțiți în echipe de maximum 4 persoane, își vor demonstra abilitățile de programare de jocuri sau concepte de joc, urmând ca la finalul competiției cele mai ingenioase idei să fie premiate.

Ziua de vineri este dedicată unor workshop-uri gratuite pe teme de game development care să vină în sprijinul participanților, urmând ca cele două zile ale weekend-ului să fie dedicate exclusiv competiției și dezvoltării jocurilor. Pe parcursul celor două zile de competiție, participanților le este pus la dispoziție spațiul necesar, precum și sprijin în orientare din partea mentorilor prezenți. Unul dintre obiectivele propuse de organizatorii acestui eveniment concurs este acela de a-i stimula pe tinerii pasionați de jocuri. Totodată Transilvania Game Jam își propune să  încurajeze munca în echipă și socializarea.

Transilvania Game Jam 2020 este organizat de Tomorrow Hub, Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universității Transilvania, Facultatea de Inginerie Mecanică și Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.