Acord de cooperare

Vizita prorectorului Universității de Medicină din Havana

Magdemily Fallat Ramos, prorector al Universidad de Ciencias Médicas de La Habana -UCMH (Universitatea de Medicină din Havana Cuba), vizitează Universitatea Transilvania din Brașov în perioada 19-27 iunie 2019, în vederea realizării unui acord de cooperare între cele două universități. Prof. Magdemily Fallat Ramos a fost întâmpinată de Rectorul Universității Transilvania din Brașov, profesorul Ioan Vasile Abrudan, de prorectorul universității profesor Liliana Rogozea, de Decanul Facultății de Medicină profesorul Marius Moga, de alți membri din conducerea Facultății de Medicină.
Având o experiență de 300 de ani, în cadrul universității din Havana au fost pregătiți în ultimii 50 de ani peste 100.000 de medici, absolvenții acesteia profesând ca medici, asistenți medicali generaliști în peste 100 de țări, în special din America Latină, Africa sau Orientul Mijlociu.
Schimburile de studenți și cadre didactice preconizate vor asigura cadrul necesar dezvoltării unei cooperări reale în domeniul educației medicale, dar și posibilitatea de a coopera cu centrele de excelență ale celor două universități, inclusiv în domeniul pregătirii în specialități medicale sau a studiilor doctorale.