Apel pentru aplicații: Programe de doctorat cofinanțate pe tematica Patrimoniu Cultural

Termen depunere aplicații: 22 martie 2024

În cadrul proiectului CHORAL derulat prin Alianța UNITA, 14 studenți-doctoranzi vor fi înmatriculați la programe de doctorat pe tematica Patrimoniu Cultural. 

Coordonat de Université de Pau et des Pays de l’Adour, CHORAL (Cultural Heritage Outreach in RomAnce Languages) este un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului de finanțare Horizon Europe: Marie Skłodowska Curie. Acest proiect este legat de Hub-ul Patrimoniu Cultural, o rețea internațională de cercetare în cadrul Alianței UNITA, care își structurează ecosistemul de cercetare pentru a face față provocărilor legate de aspecte culturale.

CHORAL își propune să pregătească cercetători internaționali de top și să încurajeze dezvoltarea cercetării interdisciplinare, internaționale și intersectoriale care abordează orice aspect al Patrimoniului Cultural. Candidații admiși vor fi înscriși în programe de doctorat coordonate în cotutelă, care vor implica mobilitate internațională. Doctoranzii Choral vor beneficia de evenimente dedicate și de un program de formare doctoral adaptat.

Aplicațiile se pot transmite până la data de 22 martie 2024, fiind scoase la concurs 14 granturi în 25 de teme de cercetare doctorală propuse de 7 universități ale Alianței UNITA (Université de Pau et des Pays de l’Adour, Université Savoie Mont Blanc, Università di Torino, Universidad de Zaragoza, Università degli Studi di Brescia, Universidad Pública de Navarra și Universitatea Transilvania din Brașov). Programele de doctorat selectate vor fi finanțate integral pe o durată de 3 ani, începând din toamna anului 2024.

De ce să urmezi un doctorat CHORAL? 

  • Vei obține formare și vei beneficia de cercetare de înaltă calitate garantate de expertiza Laboratoarelor de Cercetare ale Alianței UNITA din cadrul Hub-ului Cultural Heritage. 
  • Vei colabora cu parteneri și lideri internaționali în domeniul Patrimoniului Cultural.
  • Vei beneficia de suport dedicat: de la debutul proiectului până la integrarea profesională. 
  • Vei fi un actor în transformarea socială, economică și culturală a teritoriilor rurale și transfrontaliere de munte. 
  • Vei beneficia de mobilități și indemnizații de călătorie dedicate, precum și suport pentru costurile de cercetare. 
  • Vei absolvi cu o diplomă dublă de la 2 universități europene diferite.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați biroul de suport CHORAL la adresa choral@univ-pau.fr