ALEGERI CSUD MANDATUL 2024-2029

În conformitate cu Metodologia privind alegerea membrilor Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat (CSUD), aprobată în şedința Senatului Universității Transilvania din Braşov din data de 29.05.2024, se organizează alegeri la termen pentru 7 poziții de conducători de doctorat (4 din domenii inginerești și 3 din domenii ne-inginerești) și 3 poziții de studenți-doctoranzi în stagiu (2 din domenii inginerești și 1 din domenii ne-inginerești), pentru mandatul 2024 - 2029.

Conform Art. 2 alin (7) din Metodologie, se limitează la 1(unu) numărul de reprezentanți aleși (după caz, conducători de doctorat, respectiv studenți-doctoranzi) pe care un domeniu de doctorat îl poate avea în CSUD.

Conducătorii de doctorat membri ai CSUD, titulari din UNITBV, din țară sau din străinătate, trebuie să îndeplinească standardele minimale și obligatorii pentru acordarea atestatului de abilitare specifice domeniului în care au dreptul de a conduce doctorate, în vigoare la data organizării alegerilor. Alegerea reprezentanților în CSUD ai conducătorilor de doctorat se face prin votul universal, direct, secret şi egal al conducătorilor de doctorat titulari afiliați la SDI.

Studenții-doctoranzi membri ai CSUD sunt aleși prin votul universal, direct, secret şi egal al studenților-doctoranzi în stagiu din SDI.

Listele cu conducătorii de doctorat titulari și respectiv studenții-doctoranzi în stagiu, actualizate la data declanșării alegerilor, pot fi consultate pe site-ul SDI (https://intranet.unitbv.ro/Cercetare/Scoala-Doctorala-Interdisciplinara/Doctorat).

Depunerea candidaturilor se face prin autopropunere (scrisoare / mesaj de intenție), transmisă în format letric la sediul SDI (Clădirea Rectorat, B-dul Eroilor nr. 29, cam. 206-208) sau electronic pe adresa csud@unitbv.ro (pentru conducătorii de doctorat), respectiv secretariat-sdi@unitbv.ro (pentru studenții-doctoranzi), însoțită de curriculum vitae (fără date cu caracter personal) și de declarația pe proprie răspundere privind îndeplinirea standardelor minimale și obligatorii pentru acordarea atestatului de abilitare (doar în cazul conducătorilor de doctorat). Candidații conducători de doctorat din afara IOSUD-UNITBV vor transmite suplimentar copia cărții de identitate, a pașaportului sau a unui alt document de identitate întocmit într-un scop echivalent cărții de identitate, copia documentului care atestă calitatea de conducător de doctorat și fișa de verificare privind îndeplinirea standardelor minimale și obligatorii pentru acordarea atestatului de abilitare.

În scrisoarea / email-ul de înregistrare a candidaturii, candidații vor menționa că sunt de acord cu procesarea datelor și postarea pe site-ul SDI a CV-urilor în scopul organizării alegerilor la termen pentru CSUD.

I. ALEGEREA REPREZENTANȚILOR CONDUCĂTORILOR DE DOCTORAT (7 POZIȚII)

Calendar alegeri conducători

Comisie electorală:

Candidați înscriși:

A. Domenii inginerești (4 poziții)

B. Domenii ne-inginerești (3 poziții)

Model buletin de vot

Proces  verbal alegeri - tur 1

Proces verbal alegeri - tur 2

II. ALEGEREA REPREZENTANȚILOR STUDENȚILOR-DOCTORANZI (3 POZIȚII)

Calendar alegeri doctoranzi

Comisie electorală:

Candidați înscriși:

A. Domenii inginerești (2 poziții)

B. Domenii ne-inginerești (1 poziții)

Model buletin de vot

Proces  verbal alegeri - tur 1

Proces verbal alegeri - tur 2