Procedura privind eliberarea adeverinței de autenticitate

Procedura reglementează procesul de eliberare a adeverinței de autenticitate solicitată de absolvenții universității.

Procedura se aplică absolvenților Universității Transilvania din Brașov.

Adeverința de autenticitate certifică autenticitatea, valabilitatea și corectitudinea înscrisurilor din actul de studii și documentele universitare anexă la actul de studii.

Documente de referință: Regulament-Cadru din 27 aprilie 2020 privind regimul actelor de studii și al documentelor universitare în sistemul de învățământ superior, aprobat prin ordinul MEN nr. 4156/2020.

Documente necesare:

  1. Cerere eliberare adeverință de autenticitate: Solicitantul depune Cererea de eliberare a adeverinței de autenticitate împreună cu chitanța ce reprezintă taxa pentru eliberarea adeverinței. Cererea este depusă la Registratura universității sau o transmite pe email la Biroul Acte studii, conform informațiilor de pe pagina universității: https://www.unitbv.ro/studenti/administrative/acte-de-studii.html
  2. Copii ale diplomei/certificatului şi a suplimentului la diplomă/foii matricole ce se depun odată cu cererea pentru eliberarea adeverinței la Registratura universității sau le transmite pe email la Biroul Acte studii, conform informațiilor de pe pagina universității: https://www.unitbv.ro/studenti/administrative/acte-de-studii.html
  3. Dovada de plată a taxei de procesare a dosarului. Modalitate de plată: 
    Este obligatoriu ca la achitarea diferitelor taxe către Universitatea Transilvania din Brașov, fie ele prin ordin de plată, transfer bancar sau mandat poștal, să fie completate următoarele date de identificare: 
    Beneficiar: Universitatea Transilvania din Brașov
    Cod fiscal: 4317754
    Cod IBAN: RO08TREZ13120F330500XXXX
    Cod SWIFT: BIC/SWIFT TREZROBU (acest cod este obligatoriu în cazul achitării taxelor din străinătate). 
    Banca: TREZORERIA MUNICIPIULUI BRAȘOV

Modelul de cerere pentru eliberarea adeverinței de autenticitate se găsește la link-ul: https://www.unitbv.ro/studenti/administrative/acte-de-studii.html

Cererile de eliberare a adeverinței de autenticitate, împreună cu documentele anexate, sunt centralizate la Biroul Acte studii, care împreună cu Secretarul facultății și Secretarul SDI, după caz, verifică autenticitatea documentelor.

În urma analizei documentelor, Biroul Acte studii emite adeverința de autenticitate, care se trimite spre avizare către structura ce a verificat documentul Decan facultate și Secretar șef facultate, respectiv Director SDI și Secretar SDI.

Documentele avizate sunt semnate de Secretarul șef pe universitate și Rectorul Universității şi se aplică sigiliul Universității Transilvania din Brașov.

Adeverința de autenticitate se  transmite de Biroul Acte studii către Registratura universității.

Adeverința de autenticitate se eliberează de către Universitate, în original, cu respectarea condițiilor practicate la eliberarea actelor universității.

Modelul adeverinței de autenticitate se găsește la link-ul: https://www.unitbv.ro/documente/acte_studii/adeverinta_autenticitate.pdf