Servicii IT
Studenții Universității Transilvania din Brașov au la dispoziție mai multe servicii IT pe care le pot utiliza folosind datele contului instituțional.
Odată cu începerea anului universitar, fiecărui student i se va activa un cont instituțional, de forma: prenume.nume@student.unitbv.ro. La finalul anilor de studiu acest cont va fi dezactivat.
Studenții se pot conecta cu adresa de email instituțională, pe toate platformele puse la dispoziție de UNITBV.
Servicii IT - rândul 5
- Rețeaua Eduroam
- Eduroam (education roaming) este un serviciu securizat de roaming disponibil în întreaga lume, dezvoltat pentru comunitatea academică. Serviciul permite accesul la Internet, folosind credențialele din universitatea de origine (username și parola) atunci cand vă aflați în vizită la alte instituții care au aderat la acest serviciu.
- Gestionarea parolei: selfpasswd.unitbv.ro
- Cu această aplicație puteți să vă modificați parola contului instituțional. În caz că ați uitat-o, o puteți recupera singuri prin contul de email privat asociat.
Servicii IT - rândul 4
- MATLAB campus-wide license (Matlab, Simulink și toolbox-urile conexe)
- Instalarea pe calculatoarele proprii se poate face prin portalul: https://www.mathworks.com/academia/tah-portal/universitatea-transilvania-din-brasov-31585031.html. Este necesară crearea unui cont utilizand adresa de email instituțională. Licența pentru calculatoarele individuale se numește MATLAB (Individual).
- Accesul la Matlab On-line se poate face la adresa: https://matlab.mathworks.com
- Rețeaua Campus Wi-Fi UNITBV
- Este disponibilă în toate corpurile universității, inclusiv în căminele studențești. Pentru ca rețeaua să funcționeze optim în cămine, este necesară oprirea acces-point-urilor personale (aflate în multe camere de cămin).
- Aici găsiți un tutorial pentru conectarea diferitelor dispozitive: https://youtu.be/aeM4Ri_O-Ok
Servicii IT - rândul 3
- Azure Dev Tools for Teaching si Office 365
- Este un program prin care aveți acces gratuit la subscripții pentru numeroase produse Microsoft, inclusiv sistemul de operare Windows și MS Office, ce pot fi instalate și pe computerele personale, pe perioada studiilor.
- Informații privind înregistrarea în program sunt disponibile pe Intranet > Servicii IT > Subscriptii Microsoft.
- Anelis+ Mobil
- Acces în campus și la distanță (de acasă) la baze de date cu articole științifice - abonate prin programul Anelis+ Mobil și la colecții de cărți.
- Accesul din campus, folosind rețeaua universității (IP-ul universității) se face fără autentificare. Pentru accesul de acasă, se accesează https://www.e-nformation.ro. La următorul link este disponibil un tutorial pentru crearea contului: https://youtu.be/WehWhdtjiv0
Primul pas este să completezi online formularul de înscriere. Apoi, urmărește calendarul admiterii pe admitere.unitbv.ro, pregătește-ți dosarul și încarcă documentele solicitate în perioada afișată pe site. Nu uita să verifici condițiile de admitere. Pentru facultățile unde admiterea se face pe baza examenelor, procură-ți bibliografia și urmărește informațiile legate de examen.
Abia așteptăm să-ți arătăm cum arată campusul nostru universitar, ce înseamnă viața de student și cum arată o zi din viața unui student la unitbv. Trimite-ne un email pe adresa birou.comunicare@unitbv.ro în care precizează data în care ai vrea să ne vizitezi, instituția/organizația de la care provii și numărul de persoane. Noi îți vom pregăti un tur al campusului UNITBV.
- *vizitele în campus se fac pentru grupuri de minimun 10 persoane.
La admitere, atunci când completezi formularul online de înscriere, trebuie să bifezi opțiunea „doresc loc în cămin”. Noi vom procesa cererea ta, iar după afișarea rezultatelor la admitere vom face repartiția locurilor în cămine, în ordinea mediile de intrare la facultate, în limita locurilor disponibile.
Prima dată trebuie să mergi la secretariatul facultății absolvite de unde îți vei lua suplimentul la diplomă. Apoi, fă-ți o programare AICI și mergi în ziua și ora când ești programat la Rectoratul Universității (B-dul Eroilor nr. 29), la etajul II, cam. 224 de unde îți vei ridica diploma. Trebuie să ai cu tine cartea de identitate în original (ai grijă să fie în termen). Programul biroului este de luni până vineri, între orele 12:00 – 15:00. Înainte să-ți iei diploma de la Rectorat trebuie să completezi și un formular care este disponibil AICI . Pentru ridicarea diplomelor nu se percepe nicio taxă în primii cinci ani de la data absolvirii, ulterior se achită o taxă de păstrare/stocare a actelor de studii. Click aici pentru mai multe detalii privind ridicarea diplomei de studii.
Contactați coordonatorul unuia dintre cele 30 de Centre de cercetare ale Institutului de Cercetare Dezvoltare. Datele lor de contact le găsiți la secțiunea Comunitatea UNITBV. Dacă proiectul implică mai multe centre de cercetare, contactați directorul Institutului de Cercetare pentru a stabili o întâlnire. Trimiteți un email la icdt@unitbv.ro cu solicitarea dumneavoastră.
Lista proiectelor de cercetare și descrierea rezultatelor obținute poate fi găsită aici.
Contactați Biroul de Relații cu Mediul Economic, la adresa brme@unitbv.ro și veți primi toate detaliile necesare.
Da, evenimentele Centrului Multicultural și Centrului Muzical sunt dedicate comunității brașovene și publicului interesat. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile în spațiul alocat evenimentelor. Verificați secțiunea Știri și evenimente pentru detalii.