Fii în centru 2023!
Vezi AICI lista proiectelor „Fii în centru!” aprobate pentru finanțare.
Competiția de proiecte studențești „Fii în centru!”, ediția 2023, urmărește implicarea studenților Universității Transilvania din Brașov în demersul de dezvoltare și optimizare a proceselor și activităților administrative, didactice și de cercetare din cadrul instituției. Propunerile de proiecte din cadrul competiției 2023 trebuie să se încadreze în următoarele priorități:
• digitalizarea proceselor din universitate;
• îmbunătățirea activității didactice;
• dezvoltarea unui Campus Verde.
Valoarea grantului: maximum 500.000 de lei/grant
Calendarul competiției:
• 10 octombrie 2022 - lansarea competiției;
• 1 - 29 noiembrie 2022 - depunerea propunerilor de proiecte la adresa de email: brme@unitbv.ro;
• 2 - 16 decembrie 2022 - evaluarea propunerilor;
• 19 decembrie 2022 – publicarea rezultatelor pe website-ul universității.
Perioada de implementare: ianuarie - decembrie 2023.
Criterii de eligibilitate:
• propunerea de proiect este depusă de o echipă formată din minimum 3 studenți înmatriculați la Universitatea Transilvania din Brașov, indiferent de ciclul sau programul de studii (licență, masterat, doctorat);
• maximum 30% din valoarea bugetului unui proiect poate fi alocată pentru bursele studenților, membri ai echipei de proiect; valoarea maximă a bursei lunare/membru al echipei este de 2200 lei.
• cel puțin 70% din valoarea bugetului reprezintă cheltuieli materiale destinate implementării proiectului (achizițiile vor fi realizate de serviciile universității).
Evaluarea propunerilor va fi realizată de o comisie numită de Consiliul de Administrație, utilizând următoarele criterii:
• oportunitatea și necesitatea implementării proiectului;
• segmentul de beneficiari ai soluțiilor implementate în cadrul proiectului
• caracterul inovator al proiectului;
• claritatea propunerii de proiect (obiective, activități, plan de implementare, buget, echipă, evaluare impact etc.);
• descrierea utilizării bugetului.
Vezi aici fișa de evaluare a proiectelor.
Care sunt pașii necesari pentru a te înscrie în competiția „Fii în centru”?
- Îți formezi o echipă împreună cu colegii tăi
- Scrieți proiectul cu ideea care credeți că ar aduce plus valoare universității, urmând criteriile enunțate mai sus
- Îl trimiteți pe adresa brme@unitbv.ro, până în 29 noiembrie
- După publicarea rezultatelor, vă apucați de treabă.
Informații suplimentare:
Prorector Studenți și legătură cu mediul economic și socio-cultural prorector-studenti-mediu.ext@unitbv.ro
Fii în centru!
Proiecte aprobate spre finanțare 2024
Proiecte propuse spre aprobare 2024
Vezi AICI lista proiectelor „Fii în centru!” depuse până la data de 20 noiembrie 2023.
Competiția de proiecte studențești ”Fii în Centru!”, ediția 2024, urmărește implicarea studenților Universității Transilvania din Brașov în demersul de dezvoltare și optimizare a proceselor și activităților administrative, didactice și de cercetare din cadrul instituției. Propunerile de proiecte din cadrul competiției 2024 trebuie să se încadreze în următoarele priorități:
• digitalizarea proceselor din universitate;
• îmbunătățirea activității didactice;
• dezvoltarea unui Campus Verde.
Valoarea grantului: maximum 500.000 de lei/grant
Calendarul competiției:
• 9 octombrie 2023 - lansarea competiției;
• 23 octombrie 2023 - 20 noiembrie 2023 - depunerea propunerilor de proiecte la adresa de email: brme@unitbv.ro;
• 13 decembrie 2023 – publicarea rezultatelor pe website-ul universității.
Perioada de implementare: ianuarie - decembrie 2024.
Criterii de eligibilitate:
• propunerea de proiect este depusă de o echipă formată din minimum 3 studenți înmatriculați la Universitatea Transilvania din Brașov, indiferent de ciclul sau programul de studii (licență, masterat, doctorat).
• maximum 30% din valoarea bugetului unui proiect poate fi alocată pentru bursele studenților, membri ai echipei de proiect
• cel puțin 70% din valoarea bugetului reprezintă cheltuieli materiale destinate implementării proiectului (achizițiile necesare vor fi realizate de serviciile universității)
• valoarea maximă a bursei lunare/membru al echipei este de 2200 lei
• în situația în care proiectele au ca obiectiv dezvoltarea/îmbunătățirea unor aplicații/programe software, criteriile 2 și 3 nu sunt obligatorii.
Evaluarea propunerilor va fi realizată de o Comisie numită de Consiliul de Administrație, utilizând următoarele criterii:
• oportunitatea și necesitatea implementării proiectului;
• caracterul inovator al proiectului;
• claritatea propunerii de proiect (obiective, activități, plan de implementare, buget, echipă – rolul membrilor echipei, evaluare impact etc.);
• segmentul de beneficiari ai rezultatelor obținute în cadrul proiectului;
• descrierea utilizării bugetului.
Care sunt pașii necesari pentru a te înscrie în competiția „Fii în centru”?
- Îți formezi o echipă împreună cu colegii tăi
- Scrieți proiectul cu ideea care credeți că ar aduce plus valoare universității, urmând criteriile enunțate mai sus
- Îl trimiteți pe adresa brme@unitbv.ro, până în 20 noiembrie, ora 20:00
- După publicarea rezultatelor, vă apucați de treabă.
Informații suplimentare:
Prorector Studenți și legătură cu mediul economic și socio-cultural prorector-studenti-mediu.ext@unitbv.ro
Fii în centru! 2021
Competiția „Fii în centru!” se adresează echipelor de studenți formate din minumum 3 studenți înmatriculați la Universitatea Transilvania din Brașov, indiferent de ciclul sau programul de studii (licență, masterat, doctorat). Maximum 30% din valoarea grantului poate fi alocată pentru bursele studenților, membri ai echipei de proiect iar 70% din valoarea bugetului reprezintă cheltuieli materiale pentru implementare (achizițiile vor fi realizate de serviciile universității).
Competiția 2020-2021 acordă prioritate proiectelor ce vizează:
- • digitalizarea proceselor din universitate;
- • îmbunătățirea activității didactice;
- • adaptarea proceselor din universitate la condiții speciale (inclusiv de natură epidemiologică) de desfăşurare a activității.
Valoarea grantului: maximum 100.000 euro/grant
Valoarea totală a granturilor: 1 milion euro
Perioada de implementare: 1 decembrie 2020 – 30 septembrie 2021
Evaluarea propunerilor: evaluarea va fi realizată de o Comisie numită de Consiliul de Administrație, utilizând următoarele criterii:
- oportunitatea și necesitatea implementării proiectului;
- numărul de beneficiari ai soluțiilor implementate în cadrul proiectului;
- caracterul inovator al proiectului;
- claritatea propunerii de proiect (obiective, activități, plan de implementare, buget, resursă umană, evaluare impact etc.);
- adecvarea bugetului.
Rezultatele competiției „Fii în centru!” 2021
Proiectul meu de diplomă
În cadrul programului Proiectul meu de diplomă, studenții Universității Transilvania din Brașov pot depune cereri pentru a le fi finanțate lucrările de diplomă/disertație/doctorat. O comisie va analiza propunerile solicitanților și, în funcție de punctajul obținut, se vor finanța proiectele propuse.
Atenție! Propunerile trebuie redactate în maximum 10 pagini A4. Lucrările pot aparține studenților din ultimul sau penultimul an de studii, cu condiția cunoașterii temei alocate și a cadrului didactic coordonator. Studenții doctoranzi pot aplica pentru această competiție începând cu anul al II-lea de studii (nu sunt eligibile solicitările depuse de doctoranzi aflați în prelungirea perioadei normale de desfășurare a doctoratului). Punctajul minim pentru obținerea finanțării este de 35 puncte (licență, masterat) și 40 puncte (doctorat).
Template Propunere de finanțare a lucrării de diplomă / disertație / doctorat
Proiectul meu de diploma 2023 - Rezultate
Proiectul meu de diploma 2022 - Rezultate
Primul pas este să completezi online formularul de înscriere. Apoi, urmărește calendarul admiterii pe admitere.unitbv.ro, pregătește-ți dosarul și încarcă documentele solicitate în perioada afișată pe site. Nu uita să verifici condițiile de admitere. Pentru facultățile unde admiterea se face pe baza examenelor, procură-ți bibliografia și urmărește informațiile legate de examen.
Abia așteptăm să-ți arătăm cum arată campusul nostru universitar, ce înseamnă viața de student și cum arată o zi din viața unui student la unitbv. Trimite-ne un email pe adresa birou.comunicare@unitbv.ro în care precizează data în care ai vrea să ne vizitezi, instituția/organizația de la care provii și numărul de persoane. Noi îți vom pregăti un tur al campusului UNITBV.
- *vizitele în campus se fac pentru grupuri de minimun 10 persoane.
La admitere, atunci când completezi formularul online de înscriere, trebuie să bifezi opțiunea „doresc loc în cămin”. Noi vom procesa cererea ta, iar după afișarea rezultatelor la admitere vom face repartiția locurilor în cămine, în ordinea mediile de intrare la facultate, în limita locurilor disponibile.
Prima dată trebuie să mergi la secretariatul facultății absolvite de unde îți vei lua suplimentul la diplomă. Apoi, fă-ți o programare AICI și mergi în ziua și ora când ești programat la Rectoratul Universității (B-dul Eroilor nr. 29), la etajul II, cam. 224 de unde îți vei ridica diploma. Trebuie să ai cu tine cartea de identitate în original (ai grijă să fie în termen). Programul biroului este de luni până vineri, între orele 12:00 – 15:00. Înainte să-ți iei diploma de la Rectorat trebuie să completezi și un formular care este disponibil AICI . Pentru ridicarea diplomelor nu se percepe nicio taxă în primii cinci ani de la data absolvirii, ulterior se achită o taxă de păstrare/stocare a actelor de studii. Click aici pentru mai multe detalii privind ridicarea diplomei de studii.
Contactați coordonatorul unuia dintre cele 30 de Centre de cercetare ale Institutului de Cercetare Dezvoltare. Datele lor de contact le găsiți la secțiunea Comunitatea UNITBV. Dacă proiectul implică mai multe centre de cercetare, contactați directorul Institutului de Cercetare pentru a stabili o întâlnire. Trimiteți un email la icdt@unitbv.ro cu solicitarea dumneavoastră.
Lista proiectelor de cercetare și descrierea rezultatelor obținute poate fi găsită aici.
Contactați Biroul de Relații cu Mediul Economic, la adresa brme@unitbv.ro și veți primi toate detaliile necesare.
Da, evenimentele Centrului Multicultural și Centrului Muzical sunt dedicate comunității brașovene și publicului interesat. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile în spațiul alocat evenimentelor. Verificați secțiunea Știri și evenimente pentru detalii.